от Lucifer

Здравейте.

Аз съм Станислав и съм пристрастен … към информация.

Да правилно сте разбрали – пристрастен съм към информацията като такава. Израснал съм малко преди бума на Интернет, но това не ми попречи да се пристрастя. За мен информацията е лесно достъпна и достатъчно изобилна, но по някакъв начин съм се пристрастил към нея.

Чувствам се някак неловко, ако по някаква причина нямам достъп до форума си или до чуруликъра … сякаш съм откъснат за миг.

Пътувал съм 1000 километра на стоп за 3 дни, само за да си оправя сървъра на който се помещава този блог.

Ако случайно ми падне Интернет-а започва да ме обхваща притеснение и да се чудя какво се е случило …

Имало е случаи да не спя по цяла нощ преди дневна за да възстановя лаптопа или телефона си от неправилно протекъл update на операционната система.

Много хора си мислят, че това ме прави пристрастен към компютрите или електрониката, но не е така – компютрите, смартфона, Интернет и изобщо всичко което правя е с цел да си набавя необходимия наркотик – информация!

Да се потопиш в морето от думи, мисли, образи … да се опиташ да проникнеш под написаното, заснетото, нарисуваното …

Да оставиш съзнанието ти да се лута из загадъчните коридори оставени от тези които са сътворили това в което си потънал …

Израснал съм с книга в ръка. Обичам да чета. Може би повече от колкото трябва или е полезно. Аз съм книгоман, но това е само едно от проявленията на наркоманията ми. Обичам да занимавам мислите си с възможните сценарии за интерпретация на това с което съм се захванал.

А това което наистина ме разстройва е унищожаването на информацията …

The HORROR!!!

Някой да изтрие нещо което да не мога да прочета или прегледам после. Записвам телефонните си разговори, не за нещо друго, а защото не мога да си представя тази информация да изчезне. Пазя e-mail-и от 6-7 години на зад, Skype history-то ми е дори по-старо, а дори няма да споменавам множеството архиви озаглавени mIRC.logs.backup.place.date.exe или QIP.logs.backup.place.date.exe

Преди няколко месеца потребител на форума ме помоли да и изтрия мненията в които ме е ругала или е обиждала други потребители или самия форум … дори самата мисъл за това ме потресе … не мога дори да си представя да изтрия информацията, която се съдържа там, пък била тя и тотално безсмислена и ненужна на никого, дори „замърсяваща“ информационния поток. За мен това е все едно … да изгориш книга … немислимо! Не възможно! Не поносимо!

Защо според вас мястото по хардовете в къщи не стига? Защо според вас имам 600 GB порно и 600 GB филми и сериали? Защото най-трудното решение, което ми се налага да взимам е – Кое да изтрия? …

Процеса протича горе долу така:

Проблем – няма място на HDD-то …

Първа мисъл: ще прехвърля на друг, но няма място и на другите!

Втора мисъл: ще почистя кошчето (аз ползвам shift+del), /tmp/, /var/tmp/, ~/.t(e)mp …

Трета мисъл: ще си купя нов хард! … но нямам средства в момента, а и нямам къде да го сложа!

и чак накрая – налага се да изтрия нещо!

Да знам, че ви звучи смешно или трагично, но нещата са точно такива – не мога да си представя да изтрия информация …

Пристрастено ваш,

Lucifer

Изображението е взето от http://www.razerzone.com/venom/

6 Отговори на “iDrugs … аз съм пристрастен!”

  1. С огромно удоволствие бих изтрила всичко които няма да пречи на работата на машината, но за съжаление не зная какво точно.СТрахувам се да не изтрия нещо, което е пряко свързано със сегашната дейност и да спре

  2. LOL, като прочетох заглавието и помислих, че в статията става дума за продуктите на apple 🙂

    Иначе и аз така архивирам огромни количества информация (не съм стигнала чак до телефонните разговори де…) и в offline живота също имам проблем с изхвърлянето на неща.

    • 🙂

      Единствените apple продукти които ползвам са нарязани или в течно състояние …

      Аз също! Много ми трудно да се разделя с каквото и да било …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux