от Lucifer

За всеки, на който му се е налагало да работи с клиенти, независимо от сферата, рано или късно открива Бръснача на Ханлон (в Wikipedia се спори, чия е репликата) – Не приписвай на злонамереност, това което може адекватно да се обясни с глупост.

Рано или късно всеки се среща с това. Дали ще в проект за без пари или в многомилионен компютър. Рано или късно всеки, на който му се налага да се занимава с поддръжка на клиенти се сблъсква с истинността на тази максима! Колкото и предпазни мерки да взимаш, колкото и труд да полагаш за сигурността на това, което правиш, винаги се намира някой глупак който да го разруши. Може да не е нарочно, но винаги ще нанесе максимални поражения.

Човешката глупост е неизчерпаема … тя е може би единствения наистина случаен и неизчерпаем ресурс в тази вселена. И колкото и да се опитваме не можем да я преборим. Всеки, на който му се налага да се занимава с хора е забелязал това – винаги ще измислят нови начини да сътворят глупост. От изсушаване на котката в микровълновата, до използването на 1234567890 за парола на административния акаунт на банковия сървър.

Всеки се сблъсква с това … неизчерпаемостта … безпределните предели на творчеството, което наричаме глупост. Ако можеше този потенциал да се впрегне в нещо … да се превърне в нещо градивно … за съжаление, точно безграничността и хаотичността на глупостта е това, което я превръща в разрушителния ураган с който се налага да се борим в живота си … еми какво да се прави … налага се да се справяме с това … да ограничаваме разрушението … за да можем да градим …

А тази мисъл просто трябваше да я споделя с вас:

Hanlon’s Razor: Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity.

Ваш,

Lucifer

Един отговор за “Hanlon’s Razor”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux