512

от Lucifer

3008621104_4ccb51d071_zИ до тук ли стигнахме?

Кога започнах, кога стигнах до тук?

Преди почти две години, достигнах до четвърт кило пост … сега, почти две години имам два пъти повече написани неща. Преди има няма 17 дни се навърши седмата година от както за първи път реших че искам да списвам мислите и идеите си и да ги правя достъпни. Да си призная честно, дори не помня кога са минали тези 7 години. Но това местенце се превърна в част от мен. Нещо като хронологично проследяване на собственото ми израстване.

Защо се спирам на 512?

Защото 512 е кръгло число. Всеки nerd ще ме разбере – 512 е половината от един кило … било то пост, бит, байт … или каквото там решиш, но в компютърната математика … или 2 на 9-та степен. Няма как да стане по-кръгло.

За изминалите 7 години и няколко дни много неща са се променяли и много неща са оставали същите, но все пак – всеки се развива. Само и единствено желанието да пиша не е намаляло. Може понякога да ми бягало, но никога не е изчезвало. И всичко това благодарение на този блог. Благодарение на него, се запознах с всякакви хора. Хора, които постепенно мога да нарека приятели.

Писането си е усилие … желание … понякога дори време, което трябва да отделиш или енергия да седнеш и да се изолираш от всичко друго за да напишеш няколко думи, макар и хаотични за да не остане полето току така празно …

За седем години или 512 поста се промени стила ми на писане … малко по-малко мога да кажа че го развих. Писането ми помогна да придобия правилните инструменти за комуникация … научих се и на търпение за тези 7 години. Научих много неща …

Искам да благодаря на всички, които ме четат, дали редовно, дали не толкова. И на онези които отправят критиките си и влизат в идеологически спорове с мен, защото хей … все някой трябва да ме държи на нокти и да ме кара да уча нови неща.

Може би няма да е зле да направя някаква равносметка … или да кажа за бъдещите си творчески планове, свързани с това място?

Но по-добре да не го правя, просто защото проектите свързани с това и с другото мое местенце … постепенно нещата ще се развиват и ще вървят напред. Малко по-малко. Но две неща са сигурни за това място – ще има още много от мен в него … и ще трябва да променя дизайна. Макар, че го правих аз си мисля, че е време за нещо по-модерно. Нещо малко по … current, но хей, ако имам време ще го направя. Ако не? Ами още 512 поста и още 7 години ще го гледате така.

Благодаря ви че седем години ми четете глупостите.

Ако обещаете да ме четете, обещавам да ви занимавам със себе си.

Ваш,

Lucifer

P.S.: И колкото и да е странно, някак си не се научих да копирам мислите на другите. Въпреки всичко … някак си не мога да използвам чуждите думи. Но … всеки има право да е тъп като галош и сляп като тухла … не е мой проблема.

 

Снимка: Eva the Weaver

2 Отговори на “512”

  1. Май се опитваш да се реваншираш, че забрави рождения ден на блога си 😀 Честити 512 поста и за напред се надявам да ги умножиш по 100.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.