от Lucifer

Днес ще съм кратък – пиша от таблета и е малко неудобно, а и не е най-доброто място.

image

Днес, ако не сте разбрсли,  се гласуваше,.  За кого гласувах не е важно. По-важно е вие дали гласувахте или и днес като отговорни граждани решихте да отидете за гъби? При ниската избирателна активност явно много от вас са решили точно това.

Интересно ми е – защо? Защо предпочетохте да си заврете главата в пясъка от колкото да направите избор за бъдещето си? Колко от вас,  останалите у дома или изобщо предпочели да не се възползват от правото си на глас, ще обвините политиците за положението ви? Как мислите, че това положение ще се промени ако бягате от избора си,  от правото и възможността си за промяна?  Защо смятате, че някой трябва да направи промените които искате вместо вас?

Всеки глас,  даден доброволно имаше двуяка цел – от една страна показваме избора си, от друга – едни хора губят 50 лева. Ако си дал на някого 50 кинта и този глас ти е важен,  то колко точно ти обърква плановете един,  на който не си платил за да гласува и той гласува за друг? А какво става ако тези хорацса 1000?  Или 100 000? Точно колко по 50 лева ще загуби този, който иска да притежава бъдещето ви? Колко пари ще се наложи да похарчи за да си подсигури това желание за бъдещето ви?

Нима вечно ще чакаме месията, който да е задължен да ни спаси? Ако искаме спасение трябва да се спасим сами. Всичко друго е просто бягане от отговорност, и много от нас бягат. Не и аз. Защото моят глас може да е решаващ за всичко. Един глас не е важен, но колко по един не важен глас днес не го упражниха? Колко по един? Милион? Два? 60%? 70%? Не бе.  Не е важен гласът ви – спете спокойно деца. Спете и сънувайте, докато ние живеем и се опитваме да оправим нещата.

Ако днес сте отказали да гласувате то не искам да ви чувам да се оплаквате от политиците ни. Вие сте ги избрали с вашия отказ да избирате.

А вие гласувахте ли?

Ваш,
Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux